Risk Groep BV gaat strategisch partnership aan met nieuwe minderheidsaandeelhouder Söderberg & Partners

“We zochten een internationale minderheidsaandeelhouder die ons businessmodel goed begrijpt, goed is voor onze 140 collega’s, die het belang van IT volledig onderschrijft, gericht is op de lange termijn en ons helpt bij de verdere groei.''
Harm Vollmuller
Risk Groep BV gaat strategisch partnership aan met nieuwe minderheidsaandeelhouder Söderberg & Partners

RISK, de Insurtech Serviceprovider uit Amsterdam en Nieuwegein, heeft vandaag bekend gemaakt dat zij een nieuwe minderheidsaandeelhouder heeft gevonden in Söderberg & Partners.

Samen met Söderberg & Partners gaat RISK de komende jaren versnellen in het online en offline distribueren van financiële producten. Het partnership maakt het mogelijk om de beste software en dienstverleningsconcepten te kunnen blijven bouwen voor Assurantieadviseurs, volmachtbedrijven, vergelijkingssites en bedrijven die verzekeringsproducten naast hun hoofdproduct verkopen.

Nieuwe vraagstukken vragen om samenwerking

Harm Vollmuller, CEO van RISK Groep, is blij met de nieuwe aandeelhouder: “We zochten een internationale minderheidsaandeelhouder die ons businessmodel goed begrijpt, goed is voor onze 140 collega’s, die het belang van IT volledig onderschrijft, gericht is op de lange termijn en ons helpt bij de verdere groei. Met trots delen wij mee dat in Söderberg & Partners die nieuwe aandeelhouder is gevonden”.

Peter Schokker, medeoprichter van RISK vult aan: “Ook vanwege ons volmachtbedrijf zijn we bijzonder blij met onze nieuwe aandeelhouder. De voortdurende consolidatie bij zowel verzekeraars als volmachtbedrijven stelt ons voor nieuwe vraagstukken. Groot is zeker niet altijd beter, maar veel vraagstukken kunnen alleen in een groter verband beantwoord worden”.

Toegankelijk en persoonlijk betekent ook online aanwezigheid

Roland Goldman, CEO van Söderberg & Partners, laat weten: “Wij zijn verheugd dat we RISK Groep mogen verwelkomen in de familie. Onze gedeelde visies op de toekomst, het steeds groter wordende belang van online distributie van verzekeringen en het streven naar een optimale digitale klantbeleving, hebben een belangrijke rol gespeeld in het aangaan van dit partnership. Het is onze missie om ons advies persoonlijk en toegankelijk te maken, daar hoort online aanwezigheid ook bij. RISK levert een essentiële bijdrage in de verwezenlijking van onze distributiestrategie en versnelt ons innovatievermogen.’’

Het partnership en de overname van de aandelen is onder voorbehoud van goedkeuring door de AFM en wordt naar verwachting eind 2022 geëffectueerd.

Aanbevolen artikelen ⤵️

1/18/2022

Söderberg & Partners verwerft rechten financiële planningstool MijnGeldzaken

Lees meer
1/13/2023

Risk Groep BV gaat strategisch partnership aan met nieuwe minderheidsaandeelhouder Söderberg & Partners

Lees meer
7/7/2022

Zekerheuts vergroot lokale aanwezigheid met 2 nieuwe kantoren

Lees meer
4/29/2022

Pensioencommunicatie – ‘iRad geeft beeld van het totale financiële plaatje’

Lees meer
1/28/2022

Van Loon groeit in regio Breda

Lees meer
8/9/2022

Noorder Staete in Burgum wordt Van Campen & Dijkstra

Lees meer