Dazure BV gaat strategisch partnership aan met Söderberg & Partners

‘zouden wij dit product zo aan onze eigen familie willen aanbieden?’ Deze familiemeetlat wordt langs alles gelegd [...] Dit DNA vinden wij ook bij Söderberg & Partners.
Indra Frishert
Dazure BV gaat strategisch partnership aan met  Söderberg & Partners

Dazure, gevestigd in Breda, een toonaangevende en onderscheidende ontwikkelaar & aanbieder van oplossingen voor overlijdensrisico- en inkomensverzekeringen, heeft vandaag bekendgemaakt dat zij een nieuwe minderheidsaandeelhouder heeft gevonden in Söderberg & Partners.

Dazure bestaat dit jaar 15 jaar en eigenaren Odette Bakker en Indra Frishert vinden het tijd voor een mooie nieuwe stap. Samen met medeoprichter Pim Frishert zagen zij hun bedrijf in de afgelopen jaren flink groeien. Dazure begon in 2008 als productontwikkelaar maar kan zich inmiddels Insuretech noemen met volmachten van vijf verzekeraars op het gebied van overlijdensrisico- en inkomensverzekeringen. Pim Frishert heeft de afgelopen jaren als adviseur van de directie opgetreden en heeft inmiddels een leeftijd bereikt waarop hij wil gaan aftreden als aandeelhouder.

Odette en Indra zijn in contact gekomen met Söderberg & Partners en hebben in de afgelopen maanden gemerkt dat er veel raakvlakken zijn op het gebied van ambitie, visie, humor en de manier waarop de samenwerking in het vat zal worden gegoten. Dazure heeft met Söderberg & Partners een internationale minderheidsaandeelhouder met een gedeelde visie gevonden. Dazure wil de komende jaren versneld nieuwe producten introduceren en doorgroeien. Als groot voordeel zien zij ook de kans om nog meer mensen (en doelgroepen) te bereiken met de producten van Dazure.

Familiemeetlat als basis

Indra: “Odette en ik zijn ontzettend trots op ons bedrijf en waar we nu staan. We hebben mooie producten in de markt gezet met een geweldig team mensen. Mensen die allemaal de ambitie hebben om de financiële wereld nog beter te maken. Hiervoor hanteren wij de familie meetlat. Bij de ontwikkeling van een nieuw product stellen wij ons altijd de vraag‘ zouden wij dit product zo aan onze eigen familie willen aanbieden?’ Deze familiemeetlat wordt langs alles gelegd, ook de manier van communiceren wordt hieraan getoetst. ‘Wil je zo ook omgaan met je familie?’. Dit DNA vinden wij ook bij Söderberg & Partners. Het vertrouwen in een lange termijn-samenwerking is wederzijds”.

Samenbouwen aan de toekomst

Odette vult aan: “Wij hebben nog veel meer dromen. Door de omvang van ons bedrijf werden we soms beperkt in onze keuzes. Door deze samenwerking krijgen we de ruimte nog meer te gaan ondernemen. En wat Indra en ik hierin heel belangrijk vinden, is dat wij dat zelf blijven doen. De Söderberg familie is inmiddels al behoorlijk groot, we hebben er in één klap ook een heel distributienetwerk bij.”

Roland Goldman, CEO van Söderberg & Partners, laat weten: “Wij zijn verheugd dat we Dazure mogen verwelkomen in de familie. De kennis & expertise van Dazure voegenwaarde toe aan ons klantbedieningsconcept. Het nabestaandenpensioen wordt een belangrijk aandachtspunt door de Wet toekomst pensioenen, daar kunnen we samen nieuwe producten voor ontwikkelen. Het is onze missie om ons advies persoonlijk en toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom zijn wij actief opzoek naar dienstverleners met producten die onze proposities kunnen versterken, Dazure is daarin een waardevolle toevoeging aan ons eigen distributiekanaal.  
 
Het partnership en de overname van de aandelen is onder voorbehoud van goedkeuring door de AFM en wordt naar verwachting medio 2023 geëffectueerd. 

Aanbevolen artikelen ⤵️

5/19/2022

Keuzebegeleiding voor pensioenuitvoerders | Oplossing voor uw pensioenfonds

Lees meer
5/19/2022

Blaak: Nieuwe generatie ziet kansen als Partner binnen het S&P netwerk

Lees meer
1/18/2022

Söderberg & Partners haalt € 250 miljoen op - Gericht op verdere uitbreiding in Nederland

Lees meer
3/9/2022

Conceptbenefits vergroot dienstenaanbod met samenwerking financieringsplatform NLInvesteert

Lees meer
1/18/2022

Söderberg & Partners verwerft rechten financiële planningstool MijnGeldzaken

Lees meer
6/27/2023

Söderberg & Partners haalt nieuw kapitaal op voor verdere internationale expansie

Lees meer