Nieuws

1/6/2023

DGA Financieel Adviseurs gaat strategisch partnership aan met Söderberg & Partners

Samen met Söderberg & Partners kan DGA haar expansieplannen verwezenlijken en deze de komende jaren versnellen. Tevens willen we gezamenlijk nieuwe producten ontwikkelen voor DGA’s. Met de niche kennis van DGA en de slagkracht van Söderberg & Partners maakt dit partnership het mogelijk om samen nóg meer ondernemers te adviseren op het gebied van hypotheken, verzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer.

Lees meer
30/5/2023

Wat is Keuzebegeleiding? Een nieuwe verplichting richting deelnemers

Keuzebegeleiding is een waardevol instrument dat pensioenfondsen gebruiken om deelnemers te helpen bij het nemen van cruciale beslissingen met betrekking tot hun pensioen. Met de nieuwe verplichting door de Wet toekomst pensioenen is keuzebegeleiding nu een integraal onderdeel geworden van pensioenfondsen en -uitvoerders. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat keuzebegeleiding inhoudt en hoe het deelnemers kan helpen weloverwogen beslissingen te nemen voor een financieel veilige toekomst.

Lees meer
17/5/2023

Dazure BV gaat strategisch partnership aan met Söderberg & Partners

Dazure, gevestigd in Breda, een toonaangevende en onderscheidende ontwikkelaar & aanbieder van oplossingen voor overlijdensrisico- en inkomensverzekeringen, heeft vandaag bekendgemaakt dat zij een nieuwe minderheidsaandeelhouder heeft gevonden in Söderberg & Partners.

Lees meer
15/5/2023

Keuzebegeleiding: hoe dan?

De resultaten uit dit veldonderzoek tonen eens te meer de relevantie van onderzoek naar de effectiviteit van verschillende vormen van keuzebegeleiding op de uiteindelijke pensioenkeuzes van mensen. Het is daarbij zeker aan te bevelen om ook andere doelgroepen te betrekken, zeker de doelgroepen met een lager inkomen en pensioenverwachting. Bij hen hebben keuzes relatief meer invloed op de financiële situatie. De voorlopige leidraad keuzebegeleiding van de Autoriteit Financiële Markten roept pensioenuitvoerders op om doorlopend de door hun gekozen ambitie van keuzebegeleiding te monitoren en te verbeteren. Keuzebegeleiding begint echter bij het vaststellen van de ambitie en doelstellingen van de pensioenuitvoerder: wat wil de pensioenuitvoerder bereiken?

Lees meer
4/4/2023

Assurantiekantoor J. Hoeksema & Zn. wordt Van Campen & Dijkstra

Met de overname van Assurantiekantoor J. Hoeksema & Zn. in Grootegast en Marum heeft Van Campen & Dijkstra nu ook twee vestigingen in de provincie Groningen. Per 1 april 2023 zijn de bestaande klanten overgegaan. Daarnaast zijn collega’s Bert van der Velde en Bernard Hoekstra ook meegegaan.

Lees meer
23/3/2023

Onderzoek Universiteit Maastricht: Meer bewustzijn en beter inzicht door persoonlijke keuzebegeleiding

'Meer bewustzijn en beter inzicht door persoonlijke keuzebegeleiding', dat meldt financieel dienstverlener Söderberg & Partners op basis van een rapport in samenwerking met pensioenconsultant Montae & Partners en de Universiteit van Maastricht. Zij onderzochten de impact van drie varianten van keuzebegeleiding bij vijf pensioenfondsen. Per 1 juli 2023 zijn pensioenuitvoeringsorganisaties volgens de Wet toekomst pensioenen (Wtp) namelijk verplicht om pensioendeelnemers te begeleiden bij het maken van keuzes.

Lees meer
21/12/2022

Scharenborg bedrijfsverzekeraars neemt strategische deelname in Aastad Adviesgroep

Scharenborg bedrijfsverzekeraars te Enschede heeft met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 een strategische deelname genomen in Aastad Adviesgroep te Almelo.

Lees meer
15/11/2022

Risk Groep BV gaat strategisch partnership aan met nieuwe minderheidsaandeelhouder Söderberg & Partners

Samen met Söderberg & Partners gaat RISK de komende jaren versnellen in het online en offline distribueren van financiële producten. Het partnership maakt het mogelijk om de beste software en dienstverleningsconcepten te kunnen blijven bouwen voor Assurantieadviseurs, volmachtbedrijven, vergelijkingssites en bedrijven die verzekeringsproducten naast hun hoofdproduct verkopen.

Lees meer