Nieuws

15/5/2023

Keuzebegeleiding: hoe dan?

De resultaten uit dit veldonderzoek tonen eens te meer de relevantie van onderzoek naar de effectiviteit van verschillende vormen van keuzebegeleiding op de uiteindelijke pensioenkeuzes van mensen. Het is daarbij zeker aan te bevelen om ook andere doelgroepen te betrekken, zeker de doelgroepen met een lager inkomen en pensioenverwachting. Bij hen hebben keuzes relatief meer invloed op de financiële situatie. De voorlopige leidraad keuzebegeleiding van de Autoriteit Financiële Markten roept pensioenuitvoerders op om doorlopend de door hun gekozen ambitie van keuzebegeleiding te monitoren en te verbeteren. Keuzebegeleiding begint echter bij het vaststellen van de ambitie en doelstellingen van de pensioenuitvoerder: wat wil de pensioenuitvoerder bereiken?

Lees meer
4/4/2023

Assurantiekantoor J. Hoeksema & Zn. wordt Van Campen & Dijkstra

Met de overname van Assurantiekantoor J. Hoeksema & Zn. in Grootegast en Marum heeft Van Campen & Dijkstra nu ook twee vestigingen in de provincie Groningen. Per 1 april 2023 zijn de bestaande klanten overgegaan. Daarnaast zijn collega’s Bert van der Velde en Bernard Hoekstra ook meegegaan.

Lees meer
23/3/2023

Onderzoek Universiteit Maastricht: Meer bewustzijn en beter inzicht door persoonlijke keuzebegeleiding

'Meer bewustzijn en beter inzicht door persoonlijke keuzebegeleiding', dat meldt financieel dienstverlener Söderberg & Partners op basis van een rapport in samenwerking met pensioenconsultant Montae & Partners en de Universiteit van Maastricht. Zij onderzochten de impact van drie varianten van keuzebegeleiding bij vijf pensioenfondsen. Per 1 juli 2023 zijn pensioenuitvoeringsorganisaties volgens de Wet toekomst pensioenen (Wtp) namelijk verplicht om pensioendeelnemers te begeleiden bij het maken van keuzes.

Lees meer
21/12/2022

Scharenborg bedrijfsverzekeraars neemt strategische deelname in Aastad Adviesgroep

Scharenborg bedrijfsverzekeraars te Enschede heeft met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 een strategische deelname genomen in Aastad Adviesgroep te Almelo.

Lees meer
15/11/2022

Risk Groep BV gaat strategisch partnership aan met nieuwe minderheidsaandeelhouder Söderberg & Partners

Samen met Söderberg & Partners gaat RISK de komende jaren versnellen in het online en offline distribueren van financiële producten. Het partnership maakt het mogelijk om de beste software en dienstverleningsconcepten te kunnen blijven bouwen voor Assurantieadviseurs, volmachtbedrijven, vergelijkingssites en bedrijven die verzekeringsproducten naast hun hoofdproduct verkopen.

Lees meer
4/11/2022

Herenvest Groep neemt belang in L&M Adviesgroep

L&M Adviesgroep is een kleinschalig advieskantoor dat zich richt op de zakelijke markt en gevestigd is in Heiloo, onder de rook van Alkmaar. Zij noemen zichzelf: een klein kantoor dat grote dingen doet. Hun doelgroep, bestaande uit bedrijven met 5 medewerkers of meer, bedienen zij met passie, enthousiasme en kennis van zaken.

Lees meer
18/10/2022

Van Loon breidt uit naar Udenhout en Dongen met Floris’Hand

Met de overname van Floris’Hand in Dongen en Udenhout vergroot Van Loon het werkgebied van haar kantoren. Het team blijft actief onder de eigen naam en zal met name profiteren van de volmacht, IT omgeving en afdelingsondersteuning die aanwezig is bij Van Loon.

Lees meer
6/10/2022

Ruime meerderheid pensioenfondsen heeft nog geen bestuurlijke ambitie voor keuzebegeleiding geformuleerd

Zo blijkt uit het onderzoek naar keuzebegeleiding door Söderberg & Partners en Montae & Partners met de onderzoeksexpertise van BISS I Maastricht University.

Lees meer