Financieel advies voor iedereen

Pensioen

Geld voor later, een belangrijke arbeidsvoorwaarde vanuit het bedrijf – maar ook iets waar onze particuliere klanten zelf actie voor kunnen ondernemen. We regelen het voor bedrijven en onze oplossingen zijn erop gericht dat iedereen begrijpt wat er geregeld is voor zijn of haar situatie.

En er staat een hoop te gebeuren komende jaren. Met de komst van de nieuwe pensioenwet, een exponentiele toename in ZZP’ers en verdere individualisering van onze samenleving wordt persoonlijk inzicht en advies alleen maar belangrijker. Deze individualisering heeft in Zweden eerder al plaats gevonden. Daar gaat het zelfs zo ver dat je zelf je eigen beleggingsportefeuille moet samenstellen. Wist je dat dit de oorsprong van het succes van Söderberg & Partners was in Zweden?

Wat kunnen we regelen voor bedrijven?

Onze adviseurs van Herenvest, Kröllerboom, APS en Montae & Partners staan dagelijks werkgevers bij in het regelen van hun arbeidsvoorwaarden. Van collectieve zorg en verzuim contracten tot de pensioenregeling. Niet alleen het advies over de juiste pensioenregeling voor het bedrijf maar ook het beheren van de regeling (wijzigingen van salarissen, parttimepercentages en de in- uitdienstmeldingen). Zodra de regeling in gaat is het belangrijk dat medewerkers weten wat er geregeld is, met goede pensioencommunicatie ontzorgen we de werkgever en geven we de collega’s inzicht met webinars, informatiesessies en één op één gesprekken.

Hoe sluit dat aan op onze strategie?

We willen de financieel adviseur voor iedereen zijn. Daarom is de collectieve pensioenregeling een belangrijk onderdeel om in gesprek te komen met het individu. Bij onze pensioeninzicht gesprekken zitten we namelijk direct aan tafel met het individu! We leren de medewerkers bij de bedrijven beter kennen en kunnen hun dus wijzen op de aandachtspunten van hun persoonlijke situatie.

Wat regelt Söderberg & Partners?

Sinds 2023 is het centraal pensioenbedrijf live. Dat betekent dat het team van APS het beheer en administreren van de pensioenregelingen centraal regelt voor een aantal van onze partners. Jouw klant blijft jouw klant en de administratieve werkzaamheden zijn goed ingeregeld door het team. Zo houden de adviseurs meer tijd over om te adviseren en de aandacht te geven aan de klanten die ze verdienen.  

Het onderdeel pensioencommunicatie is dus belangrijk om in contact te komen met het individu. Hiervoor hebben we diverse oplossingen ingekocht en ontwikkelt. Bijvoorbeeld de pensioencommunicatie tool Penioenbij en iRåd.

Benieuwd naar jouw eigen situatie?

Denk jij wel eens na over jouw eigen pensioen? Wil je eens sparren met een collega of meer inzicht krijgen in wat er geregeld is voor jou, je partner en wat je zelf extra kan doen? Laat dan een bericht achter, dan brengen we jou in contact met de juiste adviseur.
Support

Pensioencommunicatie

Vragen over pensioencommunicatie? Binnen ons partnernetwerk kunnen we je bij vrijwel ieder pensioenvraagstuk van ondersteuning voorzien. Neem voor jouw pensioenvraagstuk contact op met Erik Westerling via erik.jan.westerling@soderbergpartners.se
Hoe kan ik mijn klant helpen met pensioencommunicatie?
Op verzoek van de Partner kunnen adviseurs leveren voor vrijwel alle typen financiële gesprekken. Bij de inzet van adviseurs zetten we eerst de S&P adviseur in, dan adviseurs binnen het S&P partnernetwerk en bij nog grotere vraag maken we gebruik van onze flexibele schil van zorgvuldig geselecteerde top ZZP Adviseurs.

De capaciteit voor het voeren van grote aantallen gesprekken in korte tijd is zeer groot. Wij hebben ervaring met het uitvoeren van meer dan 1.000 gesprekken in 1 maand, waarbij er nog steeds ruimte over was voor extra gesprekken.
Hoe kan ik een particuliere klant helpen met pensioeninzicht?
Voor jouw particuliere relaties hebben we onze tool iRåd. Deze tool is voor alle S&P kantoren beschikbaar. Hiermee geef je helder inzicht in de persoonlijke situatie en los je diverse vragen op die spelen bij jouw klant.