Söderberg & Partners: Nieuwe HR collega Eric Diergaarde

Augustus 2023

Mijn naam is Eric, ik ben 44 jaar en woon al ongeveer 20 jaar in het prachtige Nijmegen. Daar ben ik ooit voor de studie terecht gekomen en nooit meer weg gegaan. Mijn roots liggen in de kop van Noord-Holland en ik kom ook nog graag in Amsterdam, mede om mijn twee fantastische neefjes te bezoeken die daar wonen. Sowieso reis ik graag, zowel op (stedentrip) naar het buitenland als binnen Nederland. Nieuwe ervaringen opdoen en verschillende, interessante mensen ontmoeten. Een mooie brug naar mijn nieuwe rol binnen S&P Nederland vanuit HR, want ook daarin hoop ik de verschillende partners binnen ons prachtige netwerk te ontmoeten en verder te leren kennen.

Mijn achtergrond is Internationale Hotelschool en een master Bedrijfskunde. Sinds 2005 werk ik in HR, zowel in kleine als grote organisaties, zowel commerciële bedrijven als semi-overheid. Mijn passie ligt voornamelijk op duurzame inzetbaarheid en vitaliteit, recruitment, ondernemen, (team-)ontwikkeling en individuele en groepscoaching. In mijn vrije tijd sport ik verder graag (tennis), ben ik 10 seizoenen lang coach van een voetbalteam geweest en heb ik een actief sociaal leven.

Sinds twee jaar ben ik werkzaam als HR-Manager bij één van de partners in het netwerk, te weten Proud Experts. Een BPO-organisatie in de brede financiële dienstverlening die volop in beweging is en ook klaar staat om een voorname rol te pakken in de pensioentransitie die eraan zit te komen. Naast deze rol ga ik, samen met Mariska Romkes en Kishan Soerdjpal, HR verder op de kaart zetten binnen S&P. Mijn ambitie is om verder te werken aan het merk S&P in Nederland, om kennis en ervaring toe te voegen aan het netwerk en om, samen met de reeds aanwezige HR-professionals, zaken beter, sneller en leuker te maken. De kracht zit uiteraard in het lokale netwerk en het lokale ondernemen. Als we daar vanuit de centrale gedachte zaken beter kunnen organiseren en waarde aan toe kunnen voegen, komen we nóg verder. En omdat ik zelf uit het netwerk kom, denk ik te begrijpen waar we elkaar kunnen vinden en waar er nog hobbels zijn die we moeten slechten. Want ook dat hoort er bij.

Al met al een mooie en interessante reis waar ik naar uit kijk!

Open bijlage