Van Campen & Dijkstra breidt uit naar 13 vestigingen in Noord-Nederland

“Ondanks dat ons bedrijf groter wordt, blijft de dienstverlening altijd kleinschalig. De klant ervaart een kleine lokale vestiging waar de deur open staat en waar mensen werken die in de regio woonachtig en bekend zijn.”
Job Steenland
Van Campen & Dijkstra breidt uit naar 13 vestigingen in Noord-Nederland
Gorredijk – Dit najaar heeft Van Campen & Dijkstra assurantiekantoren AdviesNet in Drachten en Geertsma Assurantiën in Balk over. Hiermee breidt het bedrijf - dat gespecialiseerd is in verzekeringen, hypotheken en bankzaken - zijn kantorennetwerk uit naar 13 vestigingen verspreid over het noorden van Nederland. Een bewuste groeiambitie door eigenaar en directeur Job Steenland. “Ondanks dat ons bedrijf groter wordt, blijft de dienstverlening altijd kleinschalig. De klant ervaart een kleine lokale vestiging waar de deur open staat en waar mensen werken die in de regio woonachtig en bekend zijn.”

Kantorennetwerk

“Al sinds 1982 zijn wij actief als financieel adviseur in Friesland. Begonnen vanuit huis door mijn schoonvader Frank van Campen in Gersloot. In 2003 verkaste het bedrijf naar de Brouwerswal in Gorredijk, waar het hoofdkantoor nog steeds is gevestigd”, vertelt Job Steenland. “De laatste jaren hebben we flink aan de weg getimmerd om ons kantorennetwerk uit te breiden. Dat begon in Grou, Bolsward en Burgum, daarna de provinciegrens over in Steenwijk en sinds 2021 ook met vestigingen in Harlingen en Sneek. Vervolgens een uitstapje naar Terschelling en Stroobos. Begin dit jaar zijn we de andere provinciegrens overgestoken, met vestigingen in Grootegast en Marum. En deze groeiambitie hebben we doorgezet.” Job Steenland kwam enige tijd geleden in contact met de eigenaren van AdviesNet in Drachten en Geertsma Assurantiën in Balk, omdat zij een wens tot overdracht hadden. En zo geschiedde.

Gaasterlân

Officieel is Geertsma al overgenomen per 1 juli 2023. “Hier heeft een zachte overname plaatsgevonden. Pas vanaf december gaan de klanten merken dat er een andere naam op de gevel staat en dus ook op hun polissen, facturen enzovoort. Door deze lange aanlooptijd konden wij het overzetten van de klanten goed voorbereiden, met als doel dat zij daar geen of nauwelijks hinder van ondervinden”. Deze vestiging gaat verder als Van Campen & Dijkstra Gaasterlân, waarbij niet alleen Balk maar de gehele streek wordt bediend. Ysbrand Hempenius en Tjalling Postma zijn als vennoten samen met Job Steenland in dit bedrijf gestapt. De twee nieuwe ondernemers komen zelf allebei uit de regio, wat past bij de lokale strategie van Van Campen & Dijkstra.

Drachten

De overname van AdviesNet heeft in een kortere periode plaatsgevonden. Na de zomer werd daar een klap op gegeven en vanaf 1 november 2023 staat Van Campen & Dijkstra op de gevel. “Momenteel wordt er gezocht naar een nieuwe locatie die voldoet aan onze wensen, aangezien we daar de RegioBank functie uit willen breiden met een kasfunctie. Een kantoor meer in het centrum of op een plek waar veel loopverkeer is, zou daar beter bij passen,” aldus Steenland. Deze vestiging wordt een filiaal van Van Campen & Dijkstra met een nieuwe vestigingsleider. Zij is afgelopen zomer bij Van Campen & Dijkstra komen werken door de overname van Geertsma en is geboren en getogen in Drachten. Job: “Hoe mooi is het dat we haar de kans kunnen bieden dichter bij huis te kunnen werken, gecombineerd met een nieuwe functie.”

Personeel

De arbeidsplekken in beide plaatsen blijven behouden. De medewerkers van zowel Geertsma als AdviesNet zijn meeverhuisd naar Van Campen & Dijkstra en krijgen een nieuwe plek binnen de organisatie, die ondertussen is uitgegroeid naar meer dan 80 medewerkers. “Ik vind het belangrijk als werkgever te investeren in de regio en dus ook in de mensen die hier wonen en werken. De overgenomen medewerkers hebben tenslotte talenten, die we niet verloren moeten laten gaan.”

Lokale en persoonlijke dienstverlening

Als zelfstandig adviseur van RegioBank, die bekend staat als de meest buurtzame bank, is Van Campen & Dijkstra met zijn vele vestigingen altijd in de buurt. Klanten worden bediend met een ouderwets goede, lokale en persoonlijke dienstverlening. En niet alleen op het gebied van bankzaken, want bij Van Campen & Dijkstra kun je ook terecht voor verzekeren en hypotheken, als particuliere klant, maar ook als ondernemer.

Aanbevolen artikelen ⤵️

9/11/2023

Söderberg & Partners Nederland stapt in vermogensbeheer met NNEK Vermogensopbouw

Lees meer
6/8/2022

Kröller Boom en Herenvest Corporate fuseren

Lees meer
1/5/2023

Scharenborg bedrijfsverzekeraars neemt strategische deelname in Aastad Adviesgroep

Lees meer
8/19/2022

De Heer versterkt Söderberg & Partners in regio Haarlem

Lees meer
2/17/2022

Söderberg & Partners door van Campen & Dijkstra dichterbij landelijke dekking

Lees meer
4/28/2023

Pensioencommunicatie – ‘iRad geeft beeld van het totale financiële plaatje’

Lees meer