Summa Groep gaat strategisch partnership aan met nieuwe aandeelhouder Söderberg & Partners

"De kennis en innovatiekracht van Söderberg & Partners gecombineerd met onze sterke proposities op het gebied van serviceproviding, pensioencommunicatie, financiële planning en schade maken het mogelijk om de gedeelde strategische visie versneld uit te rollen."
Chantal Haagmans-Van Haaften
Summa Groep gaat strategisch partnership aan met nieuwe aandeelhouder Söderberg & Partners

Om nu en in de toekomst relevant te zijn voor klanten, samenwerkend intermediair en medewerkers, en daarmee een plek te behouden in het veranderende landschap, is Summa Groep op zoek gegaan naar een nieuweaandeelhouder. Een partner met wie we samen onze groeiambitie kunnen waarmaken. Met trots delen wij mee dat in Söderberg & Partners die nieuweaandeelhouder is gevonden.


Chantal Haagmans-Van Haaften, algemeen directeur van Summa Groep, is blij met de nieuwe aandeelhouder: “Wij gaan bouwen aan een lange termijn relatie, passend bij de autonome strategie van de gezamenlijke groep. Net als Söderberg & Partners geloven wij in de waarde van anders denken. De kennis en innovatiekracht van Söderberg & Partners gecombineerd met onze sterke proposities op het gebied van serviceproviding, pensioencommunicatie, financiële planning en schade maken het mogelijk om de gedeelde strategische visie versneld uit te rollen.”

Roland Goldman, CEO van Söderberg & Partners, laat weten: “Wij zijn verheugd dat we Summa Groep mogen verwelkomen in de familie. Onze gedeelde visies op de toekomst, het belang van individueel advies en het streven naar een optimale klantbeleving, hebben een belangrijke rol gespeeld in het aangaan van dit partnership. Summa levert, naast onze andere partners, een essentiële bijdrage in de verwezenlijking van onze strategie, de landelijke dekking met betrokken en goed gewaardeerde adviseurs.’’

Met de nieuwe aandeelhouder neemt Summa Groep afscheid van Coöperatie Vitelia als moederbedrijf. “Graag willen wij Vitelia bedanken. Zij gaven ons de ruimte voor groei en ondernemerschap, maar ook de kans om ons door te ontwikkelen met Söderberg & Partners”, aldus Chantal Haagmans-Van Haaften.

Het partnership en de overname van de aandelen is onder voorbehoud van goedkeuring door de AFM en wordt naar verwachting begin 2022 geëffectueerd.

Aanbevolen artikelen ⤵️

1/24/2022

Söderberg & Partners versnelt expansie in Nederland met benoeming Roland Goldman

Lees meer
1/28/2022

Van Loon groeit in regio Breda

Lees meer
1/18/2022

Rivez en Zuiderhuis: samen verder als één van de krachtigste assurantiebedrijven van Zuidoost-Nederland

Lees meer
5/19/2022

Proud Talents nieuwe recruitment- en businesspartner van Söderberg & Partners

Lees meer
5/19/2022

Blaak: Nieuwe generatie ziet kansen als Partner binnen het S&P netwerk

Lees meer
10/13/2022

Ruime meerderheid pensioenfondsen heeft nog geen bestuurlijke ambitie voor keuzebegeleiding geformuleerd

Lees meer