Söderberg & Partners heeft een minderheidsbelang genomen in Herenvest Groep

Söderberg & Partners heeft een minderheidsbelang genomen in Herenvest Groep

Hiermee heeft de Haarlemse adviesgroep er voor gekozen om onderdeel te worden van het Zweedse concern, dat marktleider is in de Nordics op het gebied van pensioenadvies en verzekeringsdiensten voor bedrijven.

Gustaf Rentzhog, oprichter en CEO van Söderberg & Partners, is verheugd over de samenwerking met Herenvest Groep. “Hiermee zetten we een nieuwe belangrijke stap om onze distributie en adviesdiensten op de Nederlandse markt te versterken. Herenvest Groep voegt met haar dienstverlening waarde toe aan ons Nederlandse netwerk en de klanten van Herenvest Groep kunnen hun voordeel doen met onze technologie en specialiteiten.”  

Herenvest Groep, opgericht in 1999, bestaat uit een viertal adviesbedrijven: Herenvest, Herenvest Corporate, Expat Mortgages en Inside Case Management. Herenvest is een onafhankelijk financieel advieskantoor, gespecialiseerd in de bedrijfsmatige markt. Herenvest Corporate is actief als beursmakelaar. Expat Mortgages vertrekt hypothecaire financieringen aan expats. Inside Case Management geeft adviezen over de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

“In de diverse gesprekken die wij met Söderberg en Partners hebben gevoerd, kwamen enkele belangrijke kenmerken naar voren, die ons erg aanspreken”, aldus Bob Klijn, Algemeen Manager van de Herenvest Groep. “Söderberg & Partners stimuleert de bedrijven waarin zij participeert om hun bestaande beleid te blijven uitvoeren en zelf hun strategie te blijven bepalen.”

Klijn vervolgt: “Onze bedrijven houden hun eigen DNA, maar weten zich wel gesteund door een financieel sterke medeaandeelhouder. Dit maakt het mogelijk om te blijven investeren in de noodzakelijke groei en modernisering van onze bedrijven. Daarnaast is Söderberg & Partners heel ver met de ontwikkeling van vooruitstrevende IT-toolings. Ook daar kunnen wij én onze klanten van profiteren. Zo heeft Söderberg & Partners eigen software voor Pensioencommunicatie en een directe ingang op Lloyds in Londen.”

“Met de keuze voor Söderberg & Partners kunnen wij ons pallet van producten en diensten uitbreiden. Het geeft de Herenvest Groep nog meer mogelijkheden om onderscheidend te zijn naar onze klanten. Juist het klantbelang is gediend met deze strategische keuze.

”Hetzelfde geldt voor Expat Mortgages. Verantwoordelijk partner Henk Jansen hierover: “Deze deal maakt het mogelijk om ons InHouse concept met hypotheekdienstverlening voor expats aan te  bieden aan de internationale bedrijfsrelaties van Söderberg & Partners. Ook kan Söderberg & Partners ons helpen met onze vergevorderde ideeën voorde Expat Mortgages app voor onze relaties.”

Volgens Roland Goldman, CEO van Söderberg & Partners Nederland, is Herenvest Groep een onderneming die perfect past bij de andere bedrijven van Söderberg in Nederland. “Herenvest Groep onderscheidt zich in haar markt door een sterke nadruk op de persoonlijk klik met de klant. Diezelfde aanpak zien we bij al onze Nederlandse partners. Daarnaast is Herenvest Corporate een jong en innoverend bedrijf voor de Corporate en Mid-Corporate Risk Insurance markt. Expat Mortgages is voor ons de eerste stap op de hypotheekmarkt, met een zeer interessante doelgroep: Expats!Maar boven alles is Herenvest Groep een bedrijf met een uitstekende reputatie. Vorig jaar mochten we met RIVEZ ook al zo’n ‘local hero’ uit het zuidoosten van ons land toevoegen aan ons netwerk. Met Herenvest Groep hebben we nu ook zo’n sterke speler in het noordwesten van Nederland.”

De toezichthouders AFM en DNB moeten nog hun goedkeuring geven dat Söderberg & Partners een belang verwerft in Herenvest Groep.  

Naast de Herenvest Groep bestaat Söderberg & Partners in Nederland uit Montae & Partners, RIVEZ, de financial planning tool MijnGeldzaken.nl en het platform Söderberg & Partners Netherlands Services. Dit laatstgenoemde bedrijf levert technologie en persoonlijk advies om de groei van de andere Nederlandse bedrijven van Söderberg & Partners te ondersteunen. De Söderberg groep heeft haar hoofdkantoor in Zweden en heeft een omzet van circa EUR 400 miljoen, inclusief de activiteiten in de Nordics. Söderberg & Partners is een bedrijf dat door de oprichters wordt geleid met Per-Olof Söderberg (voorzitter en medeoprichter), Gustaf Rentzhog (CEO en medeoprichter) en andere oprichters als lange-termijn aandeelhouders.

Aanbevolen artikelen ⤵️

11/15/2022

Herenvest Groep neemt belang in L&M Adviesgroep

Lees meer
1/18/2022

Söderberg & Partners verwerft rechten financiële planningstool MijnGeldzaken

Lees meer
5/19/2022

Keuzebegeleiding voor pensioenuitvoerders | Oplossing voor uw pensioenfonds

Lees meer
1/18/2022

Söderberg & Partners verwelkomt MZA bij de familie

Lees meer
1/18/2022

Söderberg & Partners verwerft een belang in Kröller Boom

Lees meer
3/2/2022

HEEX Consultancy van start

Lees meer