Söderberg & Partners haalt € 250 miljoen op - Gericht op verdere uitbreiding in Nederland

"Wij zijn een bedrijf dat gelooft in de kracht van het ondernemerschapsmodel om duurzaam succesvol te zijn"
- Roland Goldman
Söderberg & Partners haalt € 250 miljoen op - Gericht op verdere uitbreiding in Nederland

Söderberg & Partners heeft de pijlen gericht op een top 3 plek in de Nederlandse verzekeringen- en financiële adviesmarkt.

Söderberg & Partners heeft ingestemd met een nieuwe aandelenuitgifte, waarbij ongeveer € 250 miljoen  wordt opgehaald. De nieuwe aandelenuitgifte zal volledig worden gedekt door TA Associates, een voormalige investeerder in Söderberg & Partners die in 2019 haar minderheidspositie in de Scandinavische financiële adviesmaatschappij aan KKR verkocht. KKR blijft een minderheidsaandeelhouder na de nieuwe aandelenuitgifte en de zeggenschap over het bedrijf blijft bij de oprichters.

Streven naar de top 3 in Nederland

Het doel van de nieuwe aandelenuitgifte is om Söderberg & Partners te ondersteunen bij de verdere expansie in Scandinavië en Nederland.  De ambitie is om in Nederland een top 3-speler te worden met een landelijkdekkend adviesplatform via een netwerk van gekwalificeerde partners, ondersteund door de juiste balans tussen de menselijke en technologische infrastructuur.

‘’We zijn erg enthousiast over de 'coming home' van TAA bij Söderberg & Partners. Deze stap zal de realisatie van onze ambitie in Nederland stimuleren en versnellen. Onderdeel daarvan is het fors investeren in én uitbreiden van ons technologisch gedreven adviesplatform via onze partners die adviseren over pensioenen, asset management, wealthmanagement advies, verzekeringen, hypotheken en HR-diensten. Daarbovenop worden onze partners verder ondersteund in hun eigen groeistrategie’’, zegt Roland Goldman, CEO van Söderberg & Partners Nederland.

Goldman gaat verder, ‘’Dit toont ook de familiecultuur van Söderberg & Partners. Wij zijn een bedrijf dat gelooft in de kracht van het ondernemerschapsmodel om duurzaam succesvol te zijn. Daarnaast hebben we nu het voordeel van de steun van twee aanzienlijk financieel sterke partijen, KKR en TA Associates", aldus Roland Goldman.

Technologie gedreven adviesplatform, een sleutel tot succes

De kern van Söderberg & Partners is het technologie gedreven adviesplatform, dat een belangrijke sleutel tot succes is gebleken in alle landen waarin het bedrijf actief is.

‘’In de afgelopen jaren hebben we verschillende belangrijke stappen gezet in onze uitbreiding buiten Zweden. Vijf jaar geleden was Söderberg & Partners "gewoon" marktleider in Zweden, maar ons technologie gedreven adviesplatform, dat het beste van zowel "mens als machine" combineert, is ook buiten Zweden zeer succesvol gebleken. Vandaag de dag is Söderberg & Partners ook een gevestigde belangrijke speler in Noorwegen, Denemarken, Finland en Nederland, en we blijven groeien in al deze markten. Ons doel is nu om onze expansie in deze markten verder te versnellen en ons op geheel nieuwe markten te vestigen’’, zegt Gustaf Rentzhog, CEO van Söderberg & Partners.

De deal is onderworpen aan goedkeuring door de Zweedse financiële autoriteit (Finansinspektionen).

Aanbevolen artikelen ⤵️

6/8/2022

Kröller Boom en Herenvest Corporate fuseren

Lees meer
8/9/2022

Guell Assuradeuren: nieuwe co-volmacht binnen Het Centraal Volmachtbedrijf

Lees meer
5/19/2022

Keuzebegeleiding voor pensioenuitvoerders | Oplossing voor uw pensioenfonds

Lees meer
4/8/2022

Strategisch partnership tussen Proud Experts en Söderberg & Partners

Lees meer
7/15/2022

Montae & Partners en Söderberg & Partners voeren wetenschappelijk onderzoek uit naar invulling open norm keuzebegeleiding

Lees meer
1/13/2023

Risk Groep BV gaat strategisch partnership aan met nieuwe minderheidsaandeelhouder Söderberg & Partners

Lees meer