Söderberg & Partners verwerft een belang in Kröller Boom

"De samenwerking met Söderberg & Partners geeft ons team een geweldige motivatie om onze positie te versterken en ook nieuwe markten te gaan veroveren"
- Dick Wouters
Söderberg & Partners verwerft een belang in Kröller Boom

Het in Amersfoort gevestigde Kröller Boom heeft gekozen voor samenwerking met Söderberg & Partners om haar groeiambitie te ondersteunen. Daartoe heeft het Zweedse bedrijf een belang verworven in Kröller Boom, die één van de leidende assurantiemakelaars in Nederland is op het gebied van Corporate Risk en Human Capital voor middelgrote bedrijven in de ICT, media, retail, groothandel, industrie en zakelijke dienstverlening.  

Söderberg & Partners, die in Noord-Europa marktleider is op het gebied van pensioenadvies en verzekeringsdiensten voor bedrijven, heeft in de afgelopen maanden haar positie in Nederland versterkt met participaties in een aantal prominente adviesbedrijven. Gustaf Rentzhog, oprichter en CEO van Söderberg & Partners, is verguld dat ook Kröller Boom toetreedt tot het Nederlandse netwerk. “Hiermee krijgt onze organisatie in Nederland er een zeer professionele adviespraktijk bij voor risicobeheersing voor bedrijven. Ook heeft Kröller Boom een uitstekende reputatie bij het ondersteunen van bedrijven in het optimaliseren van hun menselijk kapitaal en het maken van analyses bij private equity transacties. Dit zijn waardevolle toevoegingen aan onze dienstverlening in de zakelijke markt. Op onze beurt kunnen wij met onze technologie, ons netwerk en onze specialiteiten waarde toevoegen voor Kröller Boom.” 

Kröller Boom, opgericht in 2005, bestaat uit een team van topspecialisten met een lange staat van dienst op de gebieden van Corporate Risk en Human Capital. Het Corporate Risk team is vooral gericht op de bedrijfscontinuïteit van (internationaal operationele) ondernemingen in juridisch, financieel en materieel opzicht. Human Capital draait om gezond werken en gezond met pensioen gaan. Kröller Boom is actief met duurzame compliance programma’s en efficiënt beheer van alle zaken vanaf instroom tot uitstroom van personeel. Verder is Kröller Boom gespecialiseerd in advisering bij fusies en overnames van met name private equity bedrijven, onder meer door middel van due diligence rapportages en het leveren van transactieverzekeringen (W&I).

“In onze zoektocht naar een goede strategische partner bleek al vrij snel dat de gesprekken die wij met Söderberg & Partners hebben gevoerd, de beste match voor ons zouden opleveren. Qua marktsegment en klantadvisering vormen wij een perfecte combinatie”, aldus Dick Wouters, Algemeen Directeur en eigenaar van Kröller Boom. “Söderberg & Partners stimuleert de bedrijven waarin zij participeert om hun groeiambities zoveel mogelijk op te rekken en grenzen te verleggen. Dit geeft ons team een geweldige motivatie om onze positie te versterken en ook nieuwe markten te gaan veroveren.”

Volgens Roland Goldman, CEO van Söderberg & Partners Nederland, is Kröller Boom een grote aanwinst voor het Nederlandse netwerk van Söderberg & Partners in het bedienen van de Corporate en Mid-Corporate markt, vooral vanwege de grote kennis en ervaring op het gebied van Corporate Risk. ”Kröller Boom is van toegevoegde waarde voor onze andere partners in Nederland. Ook biedt het bedrijf oplossingen voor de internationale verzekeringsprogramma’s van onze klanten. Kröller Boom is een onderneming met een uitstekende reputatie en prachtige klanten bij wie we natuurlijk graag onze andere specialismen onder de aandacht willen brengen.” 

De toezichthouders AFM en DNB moeten nog hun goedkeuring geven aan het verwerven van een belang door Söderberg & Partners in Kröller Boom.

Naast Kröller Boom bestaat Söderberg & Partners in Nederland uit Montae & Partners, RIVEZ, Herenvest Groep, Herenvest Corporate, Expat Mortgages, de financial planning tool MijnGeldzaken.nl en het platform Söderberg & Partners Netherlands Services. Dit laatstgenoemde bedrijf levert technologie en persoonlijk advies om de groei van de andere Nederlandse bedrijven van Söderberg & Partners te ondersteunen. De Söderberg groep heeft haar hoofdkantoor in Zweden en een omzet van meer dan EUR 400 miljoen, inclusief de activiteiten in Scandinavië. Söderberg & Partners is een bedrijf dat door de oprichters wordt geleid met Per-Olof Söderberg (voorzitter en medeoprichter), Gustaf Rentzhog (CEO en medeoprichter) en andere oprichters als lange-termijn aandeelhouders.

Meer informatie over Söderberg & Partners

Meer informatie over Söderberg & Partners vindt u op onze over ons-pagina

Meer informatie over Kröller Boom

Meer informatie over Kröller Boom vindt u op de eigen website van de organisatie

Aanbevolen artikelen ⤵️

1/18/2022

Conceptbenefits gaat verder groeien binnen netwerk van Söderberg & Partners

Lees meer
9/15/2023

Van Loon neemt strategische deelname in Rijswijks kantoor Schilder Zeker Plan

Lees meer
1/13/2023

Risk Groep BV gaat strategisch partnership aan met nieuwe minderheidsaandeelhouder Söderberg & Partners

Lees meer
1/18/2022

Söderberg & Partners verwerft een belang in Kröller Boom

Lees meer
7/15/2022

Montae & Partners en Söderberg & Partners voeren wetenschappelijk onderzoek uit naar invulling open norm keuzebegeleiding

Lees meer
6/27/2023

Söderberg & Partners haalt nieuw kapitaal op voor verdere internationale expansie

Lees meer