Noorder Staete in Burgum wordt Van Campen & Dijkstra

“Noorder Staete Assurantiën zocht naar een geschikte overnamekandidaat die de werkwijze op dezelfde persoonlijke manier voortzet. Dat vonden zij in Van Campen & Dijkstra. Want persoonlijk blijft het.”
Job Steenland
Noorder Staete in Burgum wordt Van Campen & Dijkstra

Per 1 juli 2022 is Noorder Staete Assurantiën in Burgum overgenomen door Van Campen & Dijkstra. Martin Zomerdijk en Ben Flootman hebben op die datum het stokje overgedragen aan ondernemersduo Tjeerd Joustra en Ype de Haan, waarbij Ben Flootman actief blijft binnen het nieuwe bedrijf.

Job Steenland, eigenaar van Van Campen & Dijkstra, is heel trots op deze overname. “We nemen niet alleen dit kantoor over, maar we voegen dit bedrijf samen met ons bedrijf van vennoot Tjeerd Joustra en tevens treedt Ype de Haan als tweede vennoot toe. Ype was tot deze nieuwe stap bij ons in loondienst als zakelijk adviseur. Voor beide heren een mooie stap in het ondernemerschap.” Noorder Staete heeft ook een RegioBank welke wordt overgenomen, waardoor de zesde RegioBank vestiging ontstaat bij Van Campen & Dijkstra.

Van Campen & Dijkstra Burgum

Dezelfde persoonlijke werkwijze

Jarenlang heeft Noorder Staete met veel vertrouwen hun klanten geholpen met verzekeringen en financieringen. “Wij realiseerden ons dat het er een keer van moet komen dat ons bedrijf moet worden overgenomen. Leeftijd en gezondheid hebben een grote rol gespeeld om deze beslissing te nemen”, aldus Ben Flootman. “Wij hebben daarom gezocht naar een geschikte overnamekandidaat die onze werkwijze op dezelfde persoonlijke manier voortzet. Wij vonden die in Van Campen & Dijkstra. Want persoonlijk blijft het.” Naast Ben zijn ook Gerrie van der Meulen en Sylvia Schalekamp in dienst getreden bij Van Campen & Dijkstra. Zij blijven de vaste gezichten voor bankzaken.

Lokale groeistrategie

Zoals past in de Söderberg & Partners strategie van lokale aanwezigheid en ondernemerschap, zijn het nieuwe ondernemersduo geen onbekende in de omgeving. Tjeerd Joustra woont in Burgum en heeft daar al jaren een uitgebreide particuliere verzekeringsportefeuille in die regio. Ype de Haan is woonachtig in Feanwâlden en is specialist op het gebied van de zakelijke krediet- en verzekeringsmarkt en gaat dit vanaf heden in Burgum voorzetten.

”Wij zijn erg blij met deze stap in het ondernemerschap en hebben hele mooie plannen met het bedrijf. Wij willen voor de regio het financiële hart zijn, waar je als particulier en als zakelijke klant terecht kunt voor al je financiële vragen. Voor bankzaken, hypotheken en verzekeringen. Lekker alles onder één dak”, vertelt een trotse Ype. Op termijn willen zij ook de service van de RegioBank uitbreiden met een kasfunctie. “De wens is om deze dienst meer centraal in Burgum aan te bieden. Ons oog is gevallen op een pand in het centrum waarvan de bouw inmiddels is gestart”, vult Tjeerd Joustra aan. Tevens wordt het team aangevuld met Hypotheekadviseur Pauline Kuiper, die voorheen voor alle vestigingen van Van Campen & Dijkstra ingezet werd, maar onlangs is verhuisd naar Hardegarijp. Met z’n zessen gaan zij de particuliere en zakelijk markt bedienen vanuit het mooie nieuwe bedrijf in Burgum.

Aanbevolen artikelen ⤵️

1/18/2022

Rivez en Zuiderhuis: samen verder als één van de krachtigste assurantiebedrijven van Zuidoost-Nederland

Lees meer
7/15/2022

Montae & Partners en Söderberg & Partners voeren wetenschappelijk onderzoek uit naar invulling open norm keuzebegeleiding

Lees meer
1/24/2022

Digitalisering, Partnerships en ambitie 2022

Lees meer
2/17/2022

Söderberg & Partners door van Campen & Dijkstra dichterbij landelijke dekking

Lees meer
1/18/2022

Söderberg & Partners haalt € 250 miljoen op - Gericht op verdere uitbreiding in Nederland

Lees meer
5/19/2022

Keuzebegeleiding voor pensioenuitvoerders | Oplossing voor uw pensioenfonds

Lees meer