Söderberg & Partners haalt nieuw kapitaal op voor verdere internationale expansie

"Söderberg & Partners is meer dan verdubbeld in omvang sinds onze eerste investering in 2019 en we zijn verheugd om een belangrijke nieuwe investering te doen achter dit uitzonderlijke team en platform. Wij geloven dat er een enorm potentieel is voor Söderberg & Partners om haar groei te versnellen in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en de rest van Europa."
Hans Arstad, Managing Director bij KKR
Söderberg & Partners haalt nieuw kapitaal op voor verdere internationale expansie
  • Söderberg & Partners haalt 200 miljoen EUR extra op bij minderheidsaandeelhouder KKR om internationale en lokale expansie te faciliteren.  
  • Söderberg & Partners Nederland zet verder in op lokale overnames, het vergroten van het marktaandeel in pensioenadvies en het opzetten van de businessline vermogensbeheer.

Söderberg & Partners heeft ingestemd met een nieuwe aandelenemissie die ongeveer 200 miljoen EUR (2,3 miljard SEK) opbrengt. De nieuwe groei-investering wordt gedaan door KKR, een bestaande minderheidsaandeelhouder sinds 2019. Na de nieuwe aandelenuitgifte blijft het bestuur en zeggenschap van Söderberg & Partners in handen van de oprichters en ondersteund door de twee belangrijkste minderheidsaandeelhouders, de wereldwijde investeringsmaatschappij KKR en de private equity investeerder TA Associates.

Het nieuwe kapitaal zal worden gebruikt om de voortdurende expansie van Söderberg & Partners in al haar huidige markten te faciliteren en te ondersteunen, met een bijzondere focus op het uitbouwen van haar recente intrede in Spanje en het Verenigd Koninkrijk.  

Gustaf Rentzhog, CEO en medeoprichter van Söderberg & Partners zegt: "We hebben Söderberg & Partners net geïntroduceerd in het Verenigd Koninkrijk en Spanje. We zijn ervan overtuigd dat we met onze technologie en ons partnerschapsmodel een concurrerend aanbod brengen dat een gat in de huidige markt vult en zowel de efficiëntie als de kwaliteit helpt verbeteren voor de adviseurs die ervoor kiezen om met ons samen te werken."

Hij vervolgt: "Söderberg & Partners heeft onlangs ook de Spaanse markt betreden en door een aantal overnames zijn we in korte tijd al een van de grootste verzekeringstussenpersonen in het land geworden. Ons doel is om deze reis voort te zetten en in de komende jaren uit te groeien tot een van de toonaangevende spelers in deze markt."

Roland Goldman, CEO for Söderberg & Partners Netherlands zegt: “Söderberg & Partners blijft groeien in Nederland. Wij richten ons op onze lokale fusie- en overnameactiviteiten om onze aanwezigheid te vergroten. Ons doel is om deze koers voort te zetten en de groei binnen onze bestaande pensioenactiviteiten te versnellen. De Wet toekomst pensioenen krijgt vorm en we zijn goed voorbereid. Om onze bedrijfsactiviteiten compleet te maken, streven we ernaar om Vermogensbeheer aan ons portfolio toe te voegen. We zijn verheugd dat we worden ondersteund door een sterke investeerder, die het mogelijk maakt om de kansen in onze markt te benutten.”

Hans Arstad, Managing Director en leider van KKR's Europese private equity-activiteiten in Scandinavië, licht toe: "Söderberg & Partners is meer dan verdubbeld in omvang sinds onze eerste investering in 2019 en we zijn verheugd om een belangrijke nieuwe investering te doen achter dit uitzonderlijke team en platform. Wij geloven dat er een enorm potentieel is voor Söderberg & Partners om haar groei te versnellen in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en de rest van Europa door te blijven investeren in het uitbouwen van haar gedifferentieerde aanbod en door strategische fusies en overnames na te streven met toonaangevende spelers in belangrijke groeimarkten.''

KKR doet de aanvullende investering voornamelijk via haar European Fund V. De firma heeft een gevestigde reputatie in de Scandinavische regio, met investeringen van meer dan 6 miljard EUR in aandelenkapitaal sinds 2007 en het versterken van haar aanwezigheid en groeiambities in de regio met de opening van een nieuw kantoor in Stockholm, Zweden in juni 2021.  

Aanbevolen artikelen ⤵️

1/28/2022

Van Loon groeit in regio Breda

Lees meer
1/18/2022

Conceptbenefits gaat verder groeien binnen netwerk van Söderberg & Partners

Lees meer
1/18/2022

Summa Groep gaat strategisch partnership aan met nieuwe aandeelhouder Söderberg & Partners

Lees meer
1/24/2022

Söderberg & Partners versnelt expansie in Nederland met benoeming Roland Goldman

Lees meer
11/20/2023

DGA Financieel Adviseurs gaat strategisch partnership aan met Söderberg & Partners

Lees meer
4/28/2023

Coen Mom treedt toe als Partner bij Söderberg & Partners Nederland

Lees meer