Onze geschiedenis

De reis

Söderberg & Partners werd opgericht in 2004 toen een kern van negen analisten, onder leiding van CEO Gustaf Rentzhog, een van de belangrijkste financiële bedrijven in de Scandinavische regio verliet.  

De oorspronkelijke negen analisten zijn uitgegroeid tot 2.400 medewerkers in zeven landen. Het allereerste adviesdomein was de pensioenbranche, op de voet gevolgd door de non-profitsector. Sindsdien zijn er steeds meer branches gekomen waarin we actief zijn geworden. De analyse-afdeling is gegroeid en verbreed tot verschillende nieuwe gebieden, en Söderberg & Partners is vandaag een van de toonaangevende adviseurs en bemiddelaars van verzekeringen en financiële producten in Zweden.

Sinds 2017 heeft Söderberg & Partners zich ook in Nederland gevestigd. We hebben zorgvuldig onderzocht of er in de Nederlandse markt behoefte is aan pensioencommunicatie-technologie die inzicht geeft in risicoprofielen en een ‘man & machine’ gedreven advisering in dat kader. Tegelijkertijd hebben we ons distributienetwerk verbreed en ons productassortiment met verschillende instrumenten uitgebreid. We staan op de drempel van verdere versterking van onze distributie, de uitbreiding van onze adviesdiensten en doorontwikkeling van innoverende software-instrumenten, zowel in domein van Pension & Life als van Non-Life.

10 dingen die je moet weten over het nieuwe vroegpensioen
Een greep uit onze geschiedenis

2004   Het idee om analyse gestuurd financieel advies voor meer mensen beschikbaar te maken, wordt gerealiseerd en Söderberg & Partners wordt gevormd.

2006   Het bedrijf wordt uitgebreid met SAK en bedrijfsverzekeringsadvies.

2007   Ons beleggingsadvies wint aan kracht en groeit aanzienlijk

2010   Voor het eerst geven onze klanten ons het cijfer "wereldklasse" in een klantenonderzoek.

2011   We verbreden ons aanbod en lanceren de bedrijfsactiviteiten Payroll and Benefits, die digitale tools ontwikkelen voor salaris- en uitkeringsbeheer.

2013   Voor het tweede opeenvolgende jaar werd Söderberg & Partners uitgeroepen tot LIV van het Jaar Verzekeringsmakelaar. We krijgen de onderscheiding "Zwedens meest tevreden klanten" volgens SKI en in de Universum-enquête kwamen we uit als de tiende beste werkgever van Zweden.

2014   10e verjaardag! We vestigen ons in Denemarken, Finland en Noorwegen.

2017   Wij vestigen ons in Nederland en hebben inmiddels circa 1700 medewerkers!

2020   Ondertussen 2400 medewerkers en S&P Nederland groeit snel.