Rivez en Zuiderhuis: samen verder als één van de krachtigste assurantiebedrijven van Zuidoost-Nederland

''Met Söderberg & Partners als betrokken en deskundige partner ontwikkelen we een solide strategie voor de toekomst.''
- Roel Driessen
Rivez en Zuiderhuis: samen verder als één van de krachtigste assurantiebedrijven van Zuidoost-Nederland

Rivez Assurantiën & Risicobeheer BV en Zuiderhuis Assurantiën BV bundelen vanaf 1 januari 2022 hun krachten. De nieuwe combinatie in het Söderberg & Partners netwerk is goed voor zo’n € 20 miljoen omzet en telt na de samenvoeging 170 medewerkers.

Beide bedrijven zijn allround assurantie-adviesbedrijven voor particulieren en bedrijven en leveren daarnaast financiële diensten op het gebied van hypotheken en pensioen. Rivez heeft onder andere kantoren in Helmond, Venlo en Veghel. Zuiderhuis is actief in Weert, Deurne, Horn en Roermond. De twee bedrijven gelden als toonaangevend in hun eigen regio.

Zuiderhuis is nu nog volledig onderdeel van Voergroep Zuid. Voergroep Zuid behoort tot de top 4 mengvoederbedrijven in Nederland en zal als aandeelhouder betrokken blijven. Zowel Rivez als Zuiderhuis beschikken over een eigen assuradeurenbedrijf, waarmee maatwerk-  en standaard verzekeringen in eigen huis kunnen worden afgesloten. De assuradeurenbedrijven van Rivez en Zuiderhuis zijn recent aangesloten bij het Centraal Volmachtbedrijf. De samenvoeging van Rivez en Zuiderhuis is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de AFM.

Solide strategie voor de toekomst

Ronald van de Ven, algemeen directeur (CEO) van Voergroep Zuid: “Het versterken van de positie van ons verzekeringsbedrijf is in het belang van onze leden. Met het samengaan van Rivez en Zuiderhuis ontstaat één van de krachtigste assurantiebedrijven van Zuidoost-Nederland dat bovendien de potentie heeft om verder door te groeien. Met deze versterking leggen we als Voergroep Zuid een stevig fundament onder onze strategische plannen.

Roel Driessen, algemeen directeur van Zuiderhuis; ‘’Deze regionale samenwerking biedt volop perspectief voor klanten, medewerkers en aandeelhouders. Het is een lokale krachtenbundeling die talent en kwaliteit voor de regio vasthoudt en uitbreidt. Met Söderberg & Partners als betrokken en deskundige partner ontwikkelen we een solide strategie voor de toekomst.’’

De samenvoeging van Rivez en Zuiderhuis is kenmerkend voor de schaalvergroting in de Nederlandse verzekeringsmarkt. Steeds verder gaande digitalisering, datamanagement, het behalen van inkoopvoordelen bij verzekeraars  en het aantrekken van ervaren en goed gekwalificeerde medewerkers spelen een doorslaggevende rol.

Capaciteit om te groeien

Rivez directeuren Gerard Groot en Wiljon Schepers zijn blij met de samenvoeging van Rivez en Zuiderhuis. “Met de focus om te groeien in Zuidoost Brabant en Noord Limburg is dit een schot in de roos. Beide bedrijven vullen elkaar uitstekend aan. Rivez is van huis uit meer gespecialiseerd in bedrijven en vastgoed. Zuiderhuis is dat juist op het gebied van agrarische bedrijven en particulieren. Zowel op het gebied van management als verzekeringsspecialisten breiden we stevig uit. In deze tijd van schaarste op de arbeidsmarkt is dat ook een enorm pluspunt.”

Unieke gebeurtenis voor Söderberg & Partners

Voor Söderberg & Partners is de samensmelting van beide kantoren een unieke gebeurtenis laat Roland Goldman (CEO Söderberg & Partners) weten:

‘’Dat we onze bestaande partner Rivez samen met Zuiderhuis tot een van de krachtigste assurantiebedrijven in de regio Zuidoost Nederland kunnen vormen is uniek. Beide organisaties zagen zelf de voordelen van de gecombineerde regiodekking en daar staan wij volledig achter. De ervaring, kracht en capaciteit die we hiermee behalen biedt mooie kansen en past binnen onze strategische doelstellingen.’’

Aanbevolen artikelen ⤵️

1/18/2022

Conceptbenefits gaat verder groeien binnen netwerk van Söderberg & Partners

Lees meer
8/9/2022

Noorder Staete in Burgum wordt Van Campen & Dijkstra

Lees meer
5/19/2022

Blaak: Nieuwe generatie ziet kansen als Partner binnen het S&P netwerk

Lees meer
1/18/2022

Söderberg & Partners verwerft rechten financiële planningstool MijnGeldzaken

Lees meer
1/18/2022

Söderberg & Partners verwerft aanmerkelijk belang in RIVEZ

Lees meer
8/9/2022

Guell Assuradeuren: nieuwe co-volmacht binnen Het Centraal Volmachtbedrijf

Lees meer