Financieel advies voor iedereen

Terugblik SPOTLIGHT Pension & Life 20 april

Op donderdag 20 april vond de derde SPOTLIGHT sessie voor Pension & Life plaats. SPOTLIGHT is niet alleen een podium voor het demo-en van behaalde resultaten en het toelichten van specifieke onderwerpen. Het doel van deze sessies is ook om feedback op te halen bij de belangrijke stakeholders en gezamenlijk vooruit te kijken naar de komende periode.

Samenwerking APS & Herenvest
Jennifer van den Heuvel trapte deze maand de Spotlight sessie af door het woord te geven aan Rob Heijnen (APS) en Marlies Hensen (Herenvest) die momenteel samenwerken om hun pensioenadministratie centraal op te pakken. In mei starten ze een pilot met de eerste klanten. Mooi om te zien hoe steeds meer partners elkaar weten te vinden!

Visit aan Zweden met Nationale Nederlanden
Vervolgens informeerde Robert Truin de groep over het recente bezoek aan Zweden samen met een deel van de board van Nationale Nederlanden. De primaire aanleiding voor het bezoek van 12/13 april waren de gesprekken over het gezamenlijk neerzetten van de standaard voor keuzebegeleiding in de markt.

Tijdens de gesprekken heeft S&P laten zien hoe zij in Zweden enkele jaren geleden de pensioentransitie tot een succes hebben gemaakt. Het man & machine model van Söderberg werd toegelicht en Söderberg heeft een goed beeld kunnen geven van de stabiliteit en draagkracht die de naam draagt. Het bezoek werd overal als positief ervaren.  De voorbereidingen voor een pilot waarbij de nieuwe werkwijze zal worden getest op klanten van NN en S&P, zijn inmiddels in volle gang. We houden jullie uiteraard op de hoogte van de uitkomsten.

Meer weten over dit bezoek en de samenwerking met Nationale Nederlanden? Neem dan contact op met Robert Truin.

Demo iRåd
In de SPOTLIGHT stonden deze maand de nieuwe releases binnen iRåd. Tijdens de demo van Rudi kwamen de volgende onderwerpen aan bod:
- Het vaststellen van het Risicoprofiel - Nieuwe/meer verfijnde methodiek vaststellen risicobereidheid + risico capaciteit
- De S&P Upp App - Verbetering data interpretatie overheidswebsites
- User management (admin) - Mogelijkheid van eigen omgeving (’tenant’) per advieskantoor
- Pensioenkeuze module Light (selfservice) - ’Tegel’ laag/hoog vervangen voor ’eerder met pensioen’
- Pensioenkeuze module Full (voor adviseurs) (DEMO) - Adviseurs hebben de beschikking tot de Pensioenkeuze module waarin alle ’pensioenplakken’ te bewerken zijn voor het creëren van inzicht en het invullen van ’keuzebegeleiding’.

Meer weten over iRåd? Kijk de sessie terug of neem contact op met Rudi Smit.

Ben jij ook bij de volgende SPOTLIGHT?
Deze SPOTLIGHT sessies zullen elke 3e donderdag van de maand gehouden worden op kantoor in Rijswijk, maar zijn ook via teams bij te wonen. De volgende SPOTLIGHT staat gepland op DINSDAG 16 mei, zien we jou daar?

Was je er niet bij, maar lijkt het je wel interessant om deel te nemen aan de volgende SPOTLIGHT sessie? Neem dan contact op met Jennifer van den Heuvel.

Kijk de sessie terug
Hieronder vind je de presentatie van de SPOTLIGHT sessie van donderdag 20 april terug. Wil je de opname van de sessie graag terugkijken maar heb je geen toegang tot de opname? Neem dan contact op met Robert Truin.

Agenda

-

Bekijk hieronder de presentatie