Financieel advies voor iedereen

Terugblik SPOTLIGHT Pension & Life 16 februari

Op donderdag 16 februari vond de eerste SPOTLIGHT sessie voor Pension & Life plaats. SPOTLIGHT is niet alleen een podium voor het demo-en van behaalde resultaten en het toelichten van specifieke onderwerpen. Het doel van deze sessies is ook om feedback op te halen bij de belangrijke stakeholders en gezamenlijk vooruit te kijken naar de komende periode.

iRåd
Deze eerste sessie werd afgetrapt met een update over de ontwikkeling van iRåd door Rudi Smit (product owner bij S&P). Tijdens zijn presentatie nam Rudi ons o.a. mee door de nieuwe adviseursfunctie binnen onze keuzebegeleidings-tooling. Door deze nieuwste functionaliteit wordt het voor adviseurs mogelijk is om sessies van klanten te bekijken en klanten pro-actief uit te nodigen voor een advies sessie.

Onderzoek Keuzebegeleiding
Vervolgens heeft Maarten van der Tuin (Senior Consultant Montae) het stokje overgenomen om de resultaten van het onderzoek dat S&P en Montae hebben uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit van Maastricht toe te lichten. De vraag die centraal stond is of een online tool aan deelnemers voldoende keuzebegeleiding biedt of dat meer ondersteuning nodig is. Het blijkt dat deelnemers die alleen iRåd gebruikt hebben, geen andere pensioenkeuzes maken dan deelnemers die naast de tool ook contact hebben gehad met een keuzebegeleider. Wel zorgt de combinatie van ‘Man & Machine’ voor meer interactie met de tool, meer begrip en de deelnemers waarderen de totale ervaring hoger. Ze schatten hun eigen deskundigheid ook lager in, waarschijnlijk omdat ze door de extra keuzebegeleiding beter weten wat ze nog niet wisten.

Ben jij ook bij de volgende SPOTLIGHT?
Deze SPOTLIGHT sessies zullen elke 3e donderdag van de maand gehouden worden op kantoor in Rijswijk, maar zijn ook via teams bij te wonen. De volgende SPOTLIGHT staat gepland op donderdag 16 maart, zien we jou daar?

Was je er niet bij, maar lijkt het je wel interessant om deel te nemen aan de volgende SPOTLIGHT sessie? Neem dan contact op met Jennifer van den Heuvel.

Welk onderwerp moet er volgens jou in de spotlight komen te staan?

Kijk de sessie terug

Kijk hieronder de SPOTLIGHT sessie van donderdag 16 februari terug. Heb je geen toegang tot de opname maar ben je wel geïnteresseerd in het terugkijken van de SPOTLIGHT sessie? Neem contact op met Robert Truin.

Agenda

00:00 – Welkom & intro – Robert & Jennifer
02:12 – Demo iRad – Rudi Smit (S&P)
22:17 – Uitkomsten Onderzoek Keuzebegeleiding Universiteit Maastricht – Maarten van der Tuin (Montae)
48:40 – Vragen & afsluiting

Bekijk hieronder de presentatie