Vacature: Junior Legal & Compliance Officer

Söderberg & Partners Nederland is een snelgroeiende organisatie met een gerichte ambitie omdoor te groeien naar de top van de grootste intermediairbedrijven. Wij realiseren de groei door nieuwe partners in Nederland aan ons netwerk te verbinden, en een goede samenwerking op te bouwen. Deze partnerbedrijven zijn actief op het gebied van pensioen, risk en financiële dienstverlening. Door de groei van onze organisatie én ons netwerk, zijn wij voor Legal & Compliance op zoek naar een zelfstandige en leergierige collega in de functie van: Junior Legal & Compliance Officer 40 uur per week)

 

In Nederland vormen we met Söderberg & Partners de schakel tussen enerzijds het hoofdkantoor in Zweden en aan de andere kant onze partnerbedrijven in Nederland. Een gedreven team van circa 25 collega’s werkt in deze internationale omgeving intensief samen, met korte, heldere lijnen en in een informele sfeer, om de organisatie op professionele wijze uit te breiden.

Jouw rol

In deze functie ben je verantwoordelijk voor onze juridische administratie en zorg je voor een feilloos contractbeheer inzake onze deelnemingen, leveranciersafspraken e.d. Alle voorkomende werkzaamheden pak je zelfstandig op; je helpt bij het opzetten en up-to-date houden van de contractadministratie, voorbereiden, opstellen en/of corrigeren van stukken waaronder algemene voorwaarden, overeenkomsten en besluiten en volmachten. Daarnaast ben je een vraagbaak voor de organisatie en de Partners, zorg je voor de bewaking en opvolging van de afspraken, scan en archiveer je de contracten en notuleer je tijdens vergaderingen.

Een ander belangrijk onderdeel is het inrichten en beheren van de juridische- en compliance software systemen. Wij richten ons voor 2021 op een volledige introductie en implementatie van deze systemen voor onze partnerbedrijven. Je bent vanaf de start betrokken bij deze projecten. We verwachten van jou concrete voorstellen met betrekking tot de inrichting en werkwijze van deze tools en ondersteuning bij de realisatie en verdere verbeteringen.

Ten slotte werk je ook mee aan het onderhouden en uitbouwen van onze juridische database. Je onderhoudt contacten met relevante instanties zoals de AFM, AP, ACM, KvK, advocatenkantoren en stakeholders. De ad hoc vraagstukken worden geprioriteerd en adequaat opgevolgd.  

Als Junior Legal & Compliance Officer, met een duidelijke focus op juridische en compliance werkzaamheden en inrichting en implementatie van de juridische/compliance systemen, ondersteun je onze Legal & Compliance Officer. Je krijgt een grote mate van zelfstandigheid en organiseert je eigen werkzaamheden goed. Het betreft een functie voor 40 uur per week.

Jouw profiel

Je bent een gedreven, energiekepersoonlijkheid die mee wil bouwen aan de toekomst van Söderberg & Partners.Daarnaast breng je het volgende mee:

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding op het gebied van Financieel Recht, Nederlands Recht of Rechtsgeleerdheid én kennis van IT systemen op juridisch en compliance gebied;
 • Je hebt één tot drie jaar relevante werkervaring, op het gebied van contractenrecht, ondernemingsrecht, intellectueel eigendomsrecht, compliance/privacyrecht;
 • Je beschikt over een hands-on-mentaliteit, bent oplossingsgericht en natuurlijk accuraat;
 • Je hebt uitstekende kennis en beheersing van MS-Office;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelste taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Bij voorkeur woonachtig in regio Haaglanden en omstreken.

Ons aanbod

 • Zelfstandige rol met perspectief in een dynamische werkomgeving enteam van enthousiaste en hoogopgeleide collega’s;
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring,en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling,bonusregeling en reiskostenvergoeding;
 • Goede apparatuur om je werk te kunnen doen, zoals een laptop vande zaak;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken;
 • Alle ruimte om je verder te ontwikkelen in een vooruitstrevendeorganisatie, door coaching en het volgen van cursussen.

Standplaats

Rijswijk

 

Over Söderberg & Partners

Söderberg & Partners Nederland vormt een netwerk van toonaangevende onafhankelijkeadviseurs van verzekeringen, pensioenen, beleggingen en financiële producten.Söderberg & Partners is in 2004 opgericht en sinds de start in Zweden gegroeid tot marktleider in Scandinavië. De organisatie is internationaal actief met 2.700 medewerkers verspreid over 7 landen.

Met een netwerk van hoogwaardige experts maakt Söderberg & Partners de efficiënte combinatie van geavanceerde technologie en gefundeerd advies voor iedereen toegankelijk en bereikbaar.

Solliciteer direct!

Denk je dat je bij S&P past? Mail dan je motivatiebrief en CV naar hr@soderbergpartners.nl of neem voor informatie telefonisch contact op met Yvonne van der Voort via: 070 - 2181616.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.