Vacature: Financieel consultant pensioen (ft)

Söderberg & Partners Nederland is een snelgroeiende organisatie met een gerichte ambitie om door te groeien naar de top van de grootste intermediairbedrijven. Ons partnernetwerk groeit en de vraag naar professionals neemt snel toe. Weet jij alles over pensioen en ben je ook iemand die met gemak een optimale planning en afstemming van projecten realiseert? En zie jij jezelf werken bij een dynamische fin-tech start-up in een klein team? Dan zoeken wij jou voor onze vacature voor de functie van Financieel consultant pensioen.

Jouw rol

Als adviseur zorg je ervoor dat de medewerkers van de opdrachtgever goed geïnformeerd zijn over hun pensioenregeling. Zo geef je hen individueel inzicht in het inkomen voor en na pensionering of begeleid je hen bij de keuze over het pensioen. Ook houd je je bezig met het trainen van groepen medewerkers in het pensioenportaal van de uitvoerder. Met deze trainingen zorg jij ervoor dat de deelnemers weten hoe het portaal werkt en laat je ze kennismaken met de basisprincipes van het Nederlandse 3-pijlersysteem. Je haalt dan ook voldoening uit het geven van een gedegen en praktische uitleg van de financiële materie op het gebied van pensioen en andere financiële onderwerpen zoals hypotheken, verzekeringen en beleggingen en denkt hierin graag mee.

Daarnaast verwachten wij ook dat je een coördinerende rol op je neemt. In deze rol zorg jij bij communicatie- en adviestrajecten voor de afstemming met de adviseurs over de beschikbaarheid, planning, briefing en de rapportage. Jij bent de projectleider die overzicht heeft op de totale uitvoering. Je fungeert hierbij als aanspreekpunt voor de adviseurs en je begeleidt en bewaakt de planning en organisatie van de lopende en aankomende projecten.

Je schakelt regelmatig met de externe opdrachtgever en betrokkenen, de adviseurs van onze partners en de S&P collega’s. In deze veelzijdige rol werk je regelmatig op locatie bij de klant in Nederland. Het betreft een functie voor 40 uur per week.

S&P Nederland ontwikkelt volop oplossingen voor haar partners. Vaak zijn dit unieke oplossingen waarbij de combinatie van techniek en persoonlijk advies centraal staat. Vanuit jouw ervaring en specialisme willen we graag dat je actief meehelpt bij het (door)ontwikkelen van deze oplossingen.  

Jouw profiel

 • Je hebt een relevante afgeronde Hbo-opleiding, bijvoorbeeld richting bedrijfskunde of economie
 • Je beschikt over een minimaal 3 jaar relevante werkervaring
 • Je bent in het bezit van WFT-diploma Pensioen / Hypotheken is een pré
 • Je bent een hands-on professional en bent sterk in projectmatig werken
 • Je hebt een klantgerichte, proactieve en flexibele werkhouding
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden
 • Je kunt goed overweg met MS Office
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk
 • In bezit van Rijbewijs B

Ons aanbod

 • Salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, maar zeker marktconform
 • Zelfstandige functie binnen een ambitieuze, informele en open werkomgeving met korte lijnen
 • Flexibele werktijden; dit verwachten we ook van jou
 • Voldoende ruimte en tijd om de functie verder vorm te geven en jezelf te ontwikkelen
 • Een team van enthousiaste en deskundige collega’s

Standplaats

Rijswijk

Over Söderberg & Partners

Söderberg & Partners Nederland vormt een netwerk van toonaangevende onafhankelijke adviseurs van verzekeringen, pensioenen, beleggingen en financiële producten. Söderberg & Partners is in 2004 opgericht en sinds de start in Zweden gegroeid tot marktleider in Scandinavië. De organisatie is internationaal actief met 2.700 medewerkers verspreid over 7 landen.

Met een netwerk van hoogwaardige experts maakt Söderberg & Partners de efficiënte combinatie van geavanceerde technologie en gefundeerd advies voor iedereen toegankelijk en bereikbaar.

Solliciteer direct!

Denk je dat je bij S&P past? Mail dan je motivatiebrief en CV naar hr@soderbergpartners.nl of neem voor informatie telefonisch contact op met Yvonne van der Voort via: 070 - 2181616.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.