Vacature: Controller bij Söderberg & Partners Nederland

Söderberg & Partners Nederland is een snelgroeiende organisatie met een gerichte ambitie om door te groeien naar de top van de grootste intermediairbedrijven. Wij realiseren de groei door nieuwe partners in Nederland aan ons netwerk te verbinden, en een goede samenwerking op te bouwen. Deze partnerbedrijven zijn actief op het gebied van pensioenen en financiële dienstverlening.

In Nederland vormen we met Söderberg & Partners de schakel tussen enerzijds het hoofdkantoor in Zweden en aan de andere kant onze partnerbedrijven in Nederland. Een gedreven team van circa 25 collega’s werkti n deze internationale omgeving intensief samen, met korte, heldere lijnen enin een informele sfeer, om de organisatie op professionele wijze uit te breiden.

Door de groei van onze organisatie én ons netwerk, zijn wij voor ons financieel team op zoek naar een zelfstandige en leergierige collega in de functie van:

 

Controller(32 – 40 uur)

 

Jouw rol

Als Controller ben je de verbindende schakel tussen de financials van onze partnerbedrijven en Group Finance Zweden. Je draagt zorg voor betrouwbare periodieke financiële rapportages en solide managementinformatie. Richting onze partnerbedrijven heb je een proactieve rol in het bewaken van- en zorgdragen voor een kwalitatief goede en tijdigeoplevering van de financiële informatie. Je bent eindverantwoordelijk voor de maandafsluiting in AFAS (Dutch GAAP) en rapportering in Cognos (IFRS) en analyseert de periodieke cijfers. Je bouwt gemakkelijk een goede relatie op met de financiële collega’s van onze partnerbedrijven, met wie je vaak contact onderhoudt en die je regelmatig bezoekt. Ook werk je mee aan de jaarrekening en ben je het aanspreekpunt voor de accountant.

Een belangrijk onderdeel van je functie is de plan- en control cyclus. Je werkt mee aan het voorbereiden en opstellen van de begrotingen en prognoses. Met jouw analyses en verklaringen bouwen wij een fundering voor optimale beheersing. Als sparringpartner van de CFO voorzie je hem van praktisch en ongevraagd advies en betrekken we je direct bijcomplexe financiële vraagstukken, inzake de beheeraspecten van onze deelnemingen bijvoorbeeld en bij de voorbereiding en verwerking van toekomstigeacquisities. Met begeleiding door behulpzame collega’s, zodat je alle ruimte krijgt om jezelf te ontplooien.

Ook help je mee bij het optimaliseren van het financiële administratiesysteem en de financiële processen. Oftewel een leuke en veelzijdige uitdaging, zowel nationaal als internationaal, waar geen dag hetzelfde is en zelfstandigheid en inbreng van waardevolle ideeën op prijs wordt gesteld. Je maakt onderdeel uit van een klein team en rapporteert aan de CFO.

Jouw profiel

Je bent een gedreven, energieke persoonlijkheid die mee wil bouwen aan de toekomst van Söderberg & Partners. Daarnaast breng je het volgende mee:

 • Je hebt een relevante afgeronde bedrijfseconomische HBO of WO-opleiding én bent vooral gemotiveerd om je kennis te vergroten;
 • Je beschikt over minimaal 3 jaar relevante werkervaring in de rol van controller, bij voorkeur in een internationale werkomgeving en bent bekend met Dutch GAAP en IFRS;
 • Je bent analytisch en cijfermatig sterk, en natuurlijk accuraat;
 • Je hebt uitstekende kennis en beheersing van MS-Office;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelste taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Bij voorkeur woonachtig in regio Haaglanden en omstreken.

Ons aanbod

 • Zelfstandige rol met perspectief in een dynamische werkomgeving enteam van enthousiaste en hoogopgeleide collega’s;
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring,en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling, bonusregelingen reiskostenvergoeding;
 • Goede apparatuur om je werk te kunnen doen, zoals een laptop enmobiele telefoon van de zaak;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken;
 • Alle ruimte om je verder te ontwikkelen in een vooruitstrevendeorganisatie, door coaching en het volgen van cursussen.

Standplaats

Rijswijk

Over Söderberg & Partners

Söderberg & Partners Nederland vormt een netwerk van toonaangevende onafhankelijke adviseurs van verzekeringen, pensioenen, beleggingen en financiële producten. Söderberg & Partners is in 2004 opgericht en sinds de start in Zweden gegroeid tot marktleider in Scandinavië. De organisatie is internationaal actief met 2.700 medewerkers verspreid over 7 landen.

Met een netwerk van hoogwaardige experts maakt Söderberg & Partners de efficiënte combinatie van geavanceerde technologie en gefundeerd advies voor iedereen toegankelijk en bereikbaar.

Denk je dat je bij S&P past? Mail dan je motivatiebrief en CV naar hr@soderbergpartners.nl of neem voor informatie telefonisch contact op met Yvonnevan der Voort via: 070 - 2181616.

 

Acquisitienaar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.