Söderberg & Partners investeert in innovatieve schadebehandeling van EMS

"Söderberg & Partners biedt ons de mogelijkheid om ons volledig zelfstandig te focussen op innovatie en versnelde groei in Nederland en daarbuiten"
- Luigi van Geest & Gerrit Kuiper
Söderberg & Partners investeert in innovatieve schadebehandeling van EMS

Het Zweedse bedrijf Söderberg & Partners onderscheidt zich in de Nederlandse pensioen- en verzekeringsmarkt met haar netwerk van bedrijven die persoonlijk advies combineren met geavanceerde technologie. Söderberg & Partners heeft nu een aanmerkelijk belang genomen in het in Almere gevestigde EMS Nederland B.V. als een nieuwe stap in haar langetermijnstrategie om zichzelf te onderscheiden als innovator in de Nederlandse verzekeringsmarkt. EMS biedt haar klanten een efficiënte en volledig geautomatiseerde afhandeling van verzekeringsschadeclaims.

EMS ondersteunt verzekeraars, makelaars en volmachtkantoren bij hun bedrijfsvoering met digitale claimsoplossingen. De kern van het aanbod is de door EMS ontwikkelde EMS Claimsengine®, die kan worden gekoppeld aan bestaande systemen van de klanten. De verzekerde kan zelf op elk moment de schademelding doen. De EMS Claimsengine® toetst vervolgens de dekkingsvraag op basis van de polisvoorwaarden van de verzekerde en bepaalt aan de hand van slimme algoritmes en kunstmatige intelligentie de schadehoogte. Na enkele minuten krijgt de eindklant bericht van de hoogte van de schade-uitkering. Tevens wordt meteen het polis administratiesysteem volledig bijgewerkt. Dit proces optimaliseert de gebruikerservaring voor de verzekerde en zorgt er tegelijkertijd voor dat schadebehandelaars zich kunnen richten op schades die meer persoonlijke aandacht verdienen.

“In onze zoektocht naar een strategische investeerder om onze activiteiten uit te breiden, zijn we uitgekomen bij Söderberg & Partners. Zij hebben een duidelijke visie op de verzekeringsindustrie waarbij het effectief gebruik van technologie het verschil kan maken in de concurrentiestrijd om de gunst van de klant. Zij bieden ons de mogelijkheid om ons volledig zelfstandig te focussen op innovatie en versnelde groei in Nederland en daarbuiten”, aldus Luigi van Geest en Gerrit Kuiper, die de directie vormen van EMS. Oprichter Carel Kuiper blijft aan als lid van de Raad van Advies en zal op die manier de directie blijven ondersteunen.

“EMS past perfect binnen ons Nederlandse netwerk”, zegt Roland Goldman, CEO van Söderberg & Partners Nederland. “EMS ontwikkelt innoverende software voor consumenten, verzekeraars, tussenpersonen en makelaars. Tot voor kort was het niet mogelijk om snel en gemakkelijk een schade online te melden. Met de EMS Claimsengine® kan dat wel. Niet alleen de huidige partnerbedrijven binnen ons Nederlandse netwerk zullen hiervan profiteren, maar ook zeker toekomstige partners. Ons partnerschap met EMS is een nieuw voorbeeld van hoe Söderberg & Partners de huidige manier van werken in de Nederlandse verzekeringsmarkt wil vernieuwen door excellente persoonlijke dienstverlening te combineren met slimme technologie in het voordeel van de klanten. Aan de andere kant kan EMS bij haar verdere groei profiteren van de expertise van onze andere bedrijven.”  

Söderberg & Partners in Nederland bestaat uit Montae & Partners, RIVEZ, Herenvest Groep, Expat Mortgages, Kröller Boom, In-Staet, Conceptbenefits, Wil Stoop Assurantiën, De Waerdse Assuradeuren, EMS Nederland, Finnation, de financial planning tool MijnGeldzaken.nl en het platform Söderberg & Partners Netherlands Services. Dit laatstgenoemde bedrijf levert technologie en persoonlijk advies om de groei van de andere Nederlandse bedrijven van Söderberg & Partners te ondersteunen. De Söderberg groep heeft haar hoofdkantoor in Zweden en een omzet van meer dan EUR 400 miljoen, inclusief de activiteiten in Scandinavië.  
Söderberg & Partners is een bedrijf dat door de oprichters wordt geleid met Per-Olof Söderberg (voorzitter en medeoprichter), Gustaf Rentzhog (CEO en medeoprichter) en andere oprichters als lange-termijn aandeelhouders.  

Meer informatie over Söderberg & Partners

Meer informatie over Söderberg & Partners vindt u op onze over ons-pagina

Meer informatie over EMS

Meer informatie over EMS vindt u op de eigen website van de organisatie

Aanbevolen artikelen ⤵️

June 7, 2022

Gaba sluit zich aan bij Söderberg & Partners

Lees meer
May 23, 2022

Kröller Boom en Herenvest Corporate fuseren

Lees meer
March 9, 2022

Conceptbenefits vergroot dienstenaanbod met samenwerking financieringsplatform NLInvesteert

Lees meer
May 16, 2022

Blaak: Nieuwe generatie ziet kansen als Partner binnen het S&P netwerk

Lees meer
October 14, 2019

Söderberg & Partners verwerft rechten financiële planningstool MijnGeldzaken

Lees meer
May 18, 2022

Keuzebegeleiding voor pensioenuitvoerders | Oplossing voor uw pensioenfonds

Lees meer